2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A kis óvodások életének egyik legemlékezetesebb eseménye a Mikulás várása, az arra való felkészülés.

Az emberi erõforrások minisztere azt kérte, az Országgyûlés oktatási és tudományos bizottsága támogassa a kormánynak azt a szándékát, hogy a kötelezõ óvodáztatás ne 2015 szeptemberében, hanem már a jövõ õsztõl életbe léphessen.

Minden év november hónapja az egészség jegyében telik óvodánkban. Így volt ez az idén is 2013. november 18. – 29. között a csoportok külön-külön dolgozták fel e témát az adott korcsoport fejlettségének megfelelõen.

A komplex családpolitika részeként a kormányváltás óta a százkilencedik új bölcsõde nyílik meg az országban, ezúttal Dunakeszin, s a ciklus végéig további csaknem száz hasonló gyermekintézményt adnak át.

Szüreti felvonulások Pocsajban
Pocsaj – Október elsõ hétvégéjét a pocsajiak szüreti felvonulással ünnepelték: pénteken az óvodások, szombaton a néptáncosok felvonulását láthatták a falu lakói.


Meghitt, családias légkörben tartották meg a ballagót és egyúttal az óvoda névadóját Váncsodon.


Pocsaj – Elbúcsúztak óvodai éveiktõl a pocsaji Kikelet és Mesevár óvoda ovisai a hét végén.

Mikulás-futás Pocsajban2011-12-04 16:42:13

 


Pocsaj – Mikulás-napi futást rendeztek Pocsajban a Kikelet óvoda gyerekeinek az óvónénik december 2-án.

 

Szüretelõ ovisok Pocsajban2011-10-10 11:08:39


Pocsaj - Szüreti felvonuló óvodások, iskolások járták Pocsaj utcáit október 7-én, szekerezéssel egybekötve.

Ebben a tanévben is folyatódik a „Tudj segíteni” programsorozat, amelyet 2009-ben elõször hirdettek meg. A kezdeményezéshez csatlakozott minden berettyóújfalui óvoda és bölcsõde – tájékoztatta a Dehir.hu-t Dr. Korcsmáros Ferenc fõorvos, a Gróf Tisza István Kórház Sürgõsségi Betegellátó Osztályának vezetõje.

Egy hónapon belül a második gyermekintézményt adták át december 16-án Komádiban. A folyamatosan fejlõdõ, gyermekbarát kisváros a nem rég átadott bölcsõde után most új óvodát tudhat magáénak.

A Magyar Vöröskereszt Bázisovijává avatták a helyi Gyermekkert Tagóvodát. Az elsõdleges célja a váltásnak a gyermekek egészséges életmódra való nevelése volt.

Tarisznyával a múzeumba2010-11-30 08:51:58

Új szabadidõs programok állnak a helyi fiatalok rendelkezésére a Bihari Múzeum jóvoltából. A megvalósításhoz szükséges összeget – több mint 23 millió forintot – pályázaton nyerték el.

Gyönyörû, minden kívánalomnak megfelelõ óvodába járhatnak mostantól az újirázi óvodások.

A tantermek tisztán, berendezve állnak a tanévnyitó napján a gyerekek és a pedagógusok rendelkezésére.

Nagycsoportosok búcsúja az óvodától.

A Szent István utcai lakosok közül többeknél „kiverte a biztosítékot", hogy az önkormányzat egy hazai forrásból megvalósuló beruházás érdekében elbonttatta a szomszédságukban lévõ, jó állapotú óvodát, ahová sokaknak a gyerekei, majd pedig az unokái jártak.

Hét kisgyerek, és egy óvónõ meghalt, valamint 12-en megsebesültek szerdán a kínai Saanhszi tartományban, amikor egy férfi egy húsbárddal támadt egy óvodára.
Báloztak a bölcsiért2010-03-26 09:27:58
Elsõ alkalommal rendezték meg március 13-án, Szentpéterszegen a bölcsõde jótékonysági bálját. Ezen a kis településen nagy bátorság volt az intézményegység vezetõjétõl Nagy Sándornétól, és a bölcsõde szakmai vezetõjétõl Cucin Anitától a tizenkét gyereket befogadó bölcsõdéért jótékonyságra invitálni az embereket.
Több, mint két órára eltûnt három kisgyerek a babócsai óvodából – állítja az egyik kisfiú apja. A gyerekek felöltöztek és elszöktek az intézménybõl, kiszaladtak a helyi parkba játszani.
Farsangi mulatságot rendezett a csökmõi óvoda február 27-én. Az ötletes jelmezekbe bújt gyerekeket szüleik, hozzátartozóik is elkísérték.
Késelés egy óvodában2009-11-05 17:33:03
Kreatív ovi2009-06-19 14:39:02

A szentpéterszegi óvoda a bizonyíték arra, hogy nem a település nagyságától függ, milyen életet élnek az ott élõk, hanem attól, hogy elég lelkesek - e azok az emberek, akik kezében ott a jövõ.

Felújulhat az óvoda, és az iskola négy tanterme Furtán. A húsz milliós beruházásra már megvan a kivitelezési szerzõdés.

« Előző « 2. oldal »