2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 
Több mint másfél millió diák és óvodás kezdi meg a tanévet szerdán, közülük 97 ezren mennek az általános iskola elsõ osztályába. A tankönyvcsomagok ára átlagosan 6 és 13 ezer forint között alakul. Mindent egybevetve, ...
De drága az iskolatáska!2010-08-09 12:29:12
Romániai cserelátogatás2010-07-26 11:26:07

Idén is eleget tettek a meghívásnak és öt napra ellátogattak a román testvértelepülésrõl, Tomestirõl érkezõ gyerekek és pedagógusaik Pocsajba.

Az iskolai év legkedveltebb eseménye a tanévzáró ünnepség, amikor befejezõdik az iskolai év. Körösszegapátiban Vad Erzsébet iskolaigazgató értékelte röviden az elmúlt tanév eredményeit.

Eredményes évet fejeztek be az „Igazgyöngy” Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény kihelyezett tagozatának tanulói.

Szalagtûzõ Apátiban2010-05-29 08:42:42

Közeledik a tanév vége, az utolsó tanítási nap. Vmirjáncki József tudósítása.

Szendvicsemberek járkáltak az elmúlt héten Csökmõn. A rajtuk lévõ feliratok környezetünk védelmére és fontosságára hívták fel a lakosság figyelmét. Mindez a Bocskai István Általános Iskola felsõ tagozatos tanulóinak közremûködésével zajlott, ...
Elájult, megsérült a feje, az orra és a szája is annak a 14 éves fiúnak, akit egyik társa vert meg a vajszlói iskolában. A fiút állítása szerint nem elõször bántotta a nagyobbik fiú.

Mint az már évek óta megszokott, a csökmõi Bocskai István Általános Iskola és Óvoda, valamint a Csökmõi Általános Iskola Fejlõdéséért Alapítvány idén is megrendezte a jótékonysági bálját. A rendezvény február 6-án este héttõl zajlott a Faluházban.

Tíz diák a H1N1-elleni oltás ellenére fertõzõdött meg a Somogy megyei Gamáson, ahol az iskola 116 tanulója közül 59 betegedett meg a minap, közölte a sonline.hu-val Schäffer Károly regionális tiszti fõorvos.
A közelmúltban harminchét millió forintot nyert a csökmõi önkormányzat a TÁMOP - 3.1.4. /08/ 2-2009-0137 �Kompetencia alapú oktatás, egyenlõ hozzáférés - Innovatív intézményekben címû pályázaton, amit a Bocskai István Általános Iskola és Óvoda együttmûködésével nyújtott be.

Hajdúsámsonban is felbukkant az új influenza.

« Előző « 8. oldal »  Következő »