2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A Berettyó Víztársulás november 13-án küldöttgyûlést tartott a Kossuth utca 6. szám alatt, ahol a küldöttek beszámolót hallgattak meg a Társulás 2012. évi mûködésérõl.

Menõ kütyü: hi-tech biciklilámpa
A biciklik tuningolási lehetõségei is lassan elérnek az autók szintjére. A Revolights-al szó szerint “villoghatunk” a haverok elõtt!

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Komádi Rendõrõrsének járõrei még október 28-án hajnalban áramlopás miatt intézkedtek egy komádi férfival és egy körösszakáli nõvel szemben, akik illegálisan - és életveszélyes kialakítással - vételezték házukban a villamos áramot.

Éppen húsz éve alakult meg a Berettyóújfalui Polgárõrség, mely a kerek évforduló kapcsán fehér asztalhoz invitálta egykori és jelenlegi tagjait, valamint a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság volt és jelenlegi kapitányát: Lingvay Csabát és Aranyi Istvánt.

A Berettyóújfaluban élõ hátrányos helyzetû családok adósságcsapdába kerülésének megelõzését tûzte ki célul az a „Kiútkeresõ” program, melynek jelenlegi állásáról a volt megyeháza Fráter László termében számoltak be a projektben részt vevõk.

22 százalékkal emeli a Posta a sárga csekkek befizetése után járó díjat januártól - írja a Nol.hu. Az emelés bõven infláció feletti, ezért a lap szerint elképzelhetõ, hogy a csekkekkel kapcsolatos informatikai modernizációt akarják finanszírozni az emeléssel.

Szubatomi részecskéknél is megfigyelték az idõ aszimmetrikus természetétSzubatomi részecskéknél is megfigyelték az idõ aszimmetrikus természetét - ˆ livescience.com
Washington, 2012. november 27., kedd (MTI) – Eddig úgy lehetett tudni, hogy a szubatomi részecskék nem törõdnek vele, hogy az idõ elõre vagy visszafelé halad, mert a kettõ ugyanaz számukra: az amerikai Stanford Egyetemen lefolytatott BaBar kísérlet fizikusai azonban most elõször – a részecskéknél is megfigyelve idõ aszimmetrikus természetét – kivételt találtak a szabály alól.

Szubatomi részecskéknél is megfigyelték az idõ aszimmetrikus természetétSzubatomi részecskéknél is megfigyelték az idõ aszimmetrikus természetét - ˆ livescience.com
Washington, 2012. november 27., kedd (MTI) – Eddig úgy lehetett tudni, hogy a szubatomi részecskék nem törõdnek vele, hogy az idõ elõre vagy visszafelé halad, mert a kettõ ugyanaz számukra: az amerikai Stanford Egyetemen lefolytatott BaBar kísérlet fizikusai azonban most elõször – a részecskéknél is megfigyelve idõ aszimmetrikus természetét – kivételt találtak a szabály alól.

A részletekért kattintson a hírre!

Nemsokára hármassal kezdõdhet a benzin átlagára!A jövõ héten arra van nagy esély, hogy a benzin ára 4 forint körüli mértékben esik, a gázolajé viszont változatlan marad, jósolja a Portfolio.hu. Ha bejön a jóslat, akkor a benzin átlagára a kutakon a jövõ héten 403-404 forintra csökkenhet, a gázolajé marad 424-425 forint. Az egyes kutak között 25-30 forintos árkülönbség is lehet.

Újabb újfalui siker, ezúttal a Veszprém ellen
Futsal – A Veszprém együttese látogatott Berettyóújfaluba a férfi futsal NB I. 12. fordulójában. Ahogy az az utóbbi idõben lenni szokott, a vendégek szerezték meg a vezetést, így az MVFC-nek ismét vesztett állásból kellett fordítani.

A Vöröskereszt bázis iskolájában, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény tornatermében köszöntötték a 10, 25, 30, 40, 50, 60, 75, 80, 90 és 100-szoros véradókat.

Jövõre tovább bonyolódik az adóadminisztráció Magyarországon: komplikáltabb lesz az áfa-bevallás és az új kisvállalkozási adók sem segítik az átláthatóságot - közölte a BDO Magyarország könyvvizsgáló és tanácsadó cég hétfõn az MTI-vel annak kapcsán, hogy az Országgyûlés várhatóan elfogadja a 2013-ra vonatkozó adóváltoztatásokat.

Egy kategóriával rontott Magyarország besorolásán a Standard and Poor's hitelminõsítõ péntek este, így a magyar bóvlikötvények még mélyebbre süllyedtek. A londoni intézet "BB plusz"-ról BB-re módosította a magyar besorolást. A döntés hatására gyengülni kezdett a forint, a kormány azonban nem veszi komolyan a lépést, szerinte a hitelminõsítõnek magát kellene leminõsítenie

Az állami kezességgel biztosított, ún. fészekrakó hitelek állománya 73,5 milliárd forint volt 2012 második negyedévében, a szerzõdések száma meghaladta a 24.000-et.

Ny.-né S. AndreaNy.-né S. Andrea
Békéscsaba, 2012. november 22., csütörtök (MTI) – Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Gyulai Törvényszék csütörtökön a férjét felgyújtó Ny.-né S. Andreát elõre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bûntette miatt.

amoled
A Samsung csavarható, tekerhetõ kijelzõjét már tavaly bemutatták, a dél-koreai cég azonban 2013 elsõ felében piacra is akarja dobni azokat.

Hogyan béreljünk lakást?2012-11-22 17:51:58

Hogyan béreljünk lakást?
Debrecen - Ne legyünk nagyvonalúak, minden részletkérdést illetõen ragaszkodjunk az írásos megállapodáshoz.

Egy pocsaji lakatlan házba történt betörés szerdán délután. Az elkövetõk különbözõ használati eszközöket, illetve egy kályhát is eltulajdonítottak.

Jobban teszik a lakásvásárlást tervezõk, ha összekapják magukat, és még idén nyélbe ütik az üzletet. Az új illetékszabályok a legtöbb esetben 80 ezer forinttal megdrágítják az adásvételt, egyedül a fiatal elsõ vásárlók és a szükségbõl kis lakásba költözõk járnak jobban jövõre. Õk viszont több százezer forintot nyerhetnek, ha nem rohannak a fészekrakással.

A kisajátítási eljárás gyorsabbá, egyszerûbbé ás olcsóbbá tételét várja a kormány a kisajátításról szóló törvény hétfõn elfogadott módosításától.

Mindent a gyerekekért2012-11-21 17:04:16

 

Jótékonysági Gálát rendeztek november 17-én, 14 órától a komádi Barsi Dénes Általános Iskolában, ahol az intézmény nagyon sok tanulója fellépett.

 

Csak az egyik gárda tudott fordítani
Futsal - A Berettyóújfalu tovább menetel, a DEAC teljesítménye viszont továbbra is hullámzó.

 

Szupererõs mesterséges izmot hoztak létre nemzetközi együttmûködésbenSzupererõs mesterséges izmot hoztak létre nemzetközi együttmûködésben
Washington, 2012. november 19., hétfõ (MTI) – Szupererõs mesterséges izmot hozott létre szén nanocsövekbõl álló, paraffinviasszal feltöltött szálakból egy amerikai, kanadai, brazil, ausztrál, kínai és dél-koreai szakemberekbõl álló nemzetközi kutatócsoport.

Felszámolás alatt álló cégek a megyében
Hajdú-Bihar – Nézze meg, hogy mely cégek állnak felszámolás alatt a Hajdú-Biharban!

« Előző 1 ... 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 « 1062. oldal » 1063 1064 1065 1066 1067 1068  ... 1201 Következő »