2024. április 27. Szombat, Zita.
 

 

November elsején nagyon sokan kilátogattak a temetõbe, felkeresni hozzátartozóik sírját, virágot, koszorút és gyertyákat elhelyezni a sírokon. Ezen a napon délután 3 órától a Közösségi Ház és Városi Könyvtár szervezésében gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést tartottak. A megemlékezésen az Önkormányzat és a Civil szervezetek képviselõin kívül sokan részt vettek a lakosság közül is.

 

 

Komádiban mindig is élen jártak a véradásban. Nem volt ez másképpen, a „RETRÓ” VÉRADÁSON sem! Miért volt retró? Azért, mert felidézte az „õsidõkben” a véradások hangulatát. Volt most is kolbász mustárral, sör és kóla. – Természetesen nem ezért mentek el vért adni a komádiak, hanem azért, hogy segítsenek bajbajutott embertársaikon, mint tették hasonlóan a Mezõsasról érkezõ kis csoport tagjai is.

 

Nyilvánosságra hozta az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság (ONYF) jövõ évi ellenõrzési tervét. A fõ feladat a nyugdíjak megállapításhoz szükséges adatok begyûjtése a renitens vállalkozásoktól, de a reklamáló biztosítottakra is odafigyelnek - tudta meg a Napi Gazdaság.

10 éves jubileumot ünnepeltek Körösszakálban
Körösszakál – Egész napos rendezvénnyel ünnepelték a Körösszakáli Nemzetiségi és Hagyományõrzõ Közösségfejlesztõ és Szervezõ Egyesület valamint a Petlend-Csehi néptáncegyüttes 10 éves születésnapját 2012. november 3.-án.

Európai uniós támogatással megújul a Berettyó folyó teljes magyarországi szakasza: a 3,5 milliárd forint értékû fejlesztés eredményeként 31 településen, összesen mintegy 70 ezer lakos élet- és vagyonbiztonsága javul - ismertette Bara Sándor, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) igazgatója pénteken Berettyóújfaluban.

Tekintse meg a részleteket a hírre kattintva!

Az 1972-ben az 1. sz. Általános Iskolában - (ma Barsi Dénes Általános Iskola) - végzett diákok gyûltek össze a ZSOLE’S Pizzériába, hogy 40 év után találkozzanak és felelevenítsék az akkori éveket, élményeket. – Jelen volt a találkozón osztályfõnökük is: - Gál Istvánné, Julika.

Harangzúgás közepette vonultak be a Komádi templomba Dr. Bölcskei Gusztáv református püspök vezetésével - Nagy Zsolt esperes, a beiktatandó lelkész Balogh Sándor, a presbitérium tagjai és a vendég lelkészek. A templomban kb. háromszázhatvanan várták a beiktatást.

A májusban elnyert Év Múzeuma pályázat minisztériumi különdíja után ismét országos szakmai elismerésben részesült a Bihari Múzeum munkatársi gárdája.

Rezsi-stop helyett csak emelkedtek a háztartások kiadásai az elmúlt hónapokban - derül ki a Policy Agenda felmérésébõl.

 

December 9-én kerül megrendezésre az „Ez a föld a hazám” címû Jákó Vera emlékmûsor Debrecenben, a Lovardában. Ezekrõl az elõadásokról azt kell tudni, hogy országos hírûek, az országban ez az egyik leglátogatottabb és legszínvonalasabb magyar nóta gálamûsor sorozat. Ez most is így lesz, hiszen Jákó Vera neve a magyar nóta mûfajban az egyik legkiemelkedõbb.

 

Hajdú-Bihar – Egy rablás bûntett miatt folyamatban lévõ büntetõügyben vettek õrizetbe a rendõrök hétfõn egy 33 éves berettyóújfalui nõt és egy 41 éves debreceni férfit – tájékoztatott a rendõrség.

Egészség nappal egybekötött ünnepélyes „fecskeavatót” tartottak Komádiban, a Szivárvány óvodában. Krucsó Gyuláné óvodavezetõ helyettes köszöntötte a szülõket, nagyszülõket a Kerek Egy Ég Alatt Óvoda és Bölcsõde vezetõjét Simándi Jánosnét, a Füsti Fecske Bölcsõde szakmai vezetõjét, Juhász Gyulánét, Cserép Imre önkormányzati képviselõt és mindazokat, akik jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt. Ezt követõen az „Egészségnappal egybekötött „fecskeavatót” megnyitotta.

Jubiláló zenekar2012-11-06 10:35:26

Díszhangversennyel ünnepelt szombaton a 45 éves Berettyóújfalui Ifjúsági Fúvószenekar, melynek karnagya, mûvészeti vezetõje Szilágyi Péter, aki pedig éppen 35 éve vezeti a zenekart.

A Microsoft Live Messenger szoftverének helyét a tavaly felvásárolt Skype veszi át - értesült a The Verge amerikai technológiai hírportál.

Csökken az üzemanyagok ára
Budapest, 2012. november 5., hétfõ (MTI) – Csökkenti bruttó 8 forinttal a 95-ös benzin, illetve 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból hétfõn az MTI.

A hírre kattintva tekintheti meg a részleteket!

Felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek
Hajdú-Bihar – Nézze meg mely cégek állnak felszámolás alatt megyénkben!

Gólzáporos gyõzelmet aratott a Mezei-Vill nõi csapata
Futsal. A Mókusok együttese látogatott Berettyóújfaluba a nõi futsal NB I. hatodik fordulójában. Mind a két gárda vereséggel a háta mögött várta az egymás elleni ütközetet, mely már csak azért is rendkívül fontos volt, mert mind a két gárda négy-négy pontot szerzett a bajnokságban.

Debrecen – November elsejei hatállyal visszavonta a megyei rendõr-fõkapitányság rendészeti igazgatója, Aranyi István ezredes vezetõi megbízatását az országos rendõrfõkapitány, s megbízta a berettyóújfalui rendõrkapitányság irányításával.

A kopasz, tetovált tarkójú férfi társával együtt 2009. október 2-án négy lányt, köztük egy fiatalkorút szállított Berettyóújfaluból Siegburgba. A történet azonban itt korántsem ér véget.

Meglendült a családi házak piaca
Jól járhatnak azok, akik az elmúlt 3 évben nem kapkodták el a vásárlást.

Illusztráció - Nem változik a távhõ fogyasztói ára
Budapest, 2012. október 31., szerda (MTI) – A távhõ fogyasztói ára nem változik az idén a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete alapján, amely a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

Biharkeresztes – Személyi szabadság megsértése és más bûncselekmények miatt õrizetbe vettek a napokban egy 33 éves budapesti férfit a rendõrök Keresztesen.

Ma délután nem sokkal 15 óra után, eddig tisztázatlan okból ütközött két személygépkocsi Berettyóújfalu és Furta között, a 47-es számú fõúton.

 

« Előző 1 ... 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 « 1064. oldal » 1065 1066 1067 1068 1069 1070  ... 1201 Következő »