2024. április 27. Szombat, Zita.
 

A nem túl magas színvonalú mérkõzésen a BUSE kétszer is két góllal vezetett (2-0 és 3-1), ám a vendégek 3-3-ra kiegyenlítettek. Tíz perccel a vége elõtt egy tizenhatoson belüli buktatásért a játékvezetõ büntetõt ítélt a javunkra, amit Hajdú Márk értékesített.

Ragyogó nyárutó köszöntötte az õszt Váncsodon
Váncsod – Hamisítatlan késõ nyári idõ fogadta azokat a közel s távoli vendégeket, akik eleget tettek a váncsodi õszköszöntõ fesztiválra szóló meghívásnak, s kilátogattak a református templom melletti rendezvénytérre.

Mire számítanak az állattartók?
Az Országgyûlés törvénymódosítása, illetve -kiegészítése miatt október elsejével mezõgazdasági haszonállat tartása önkormányzati rendeletben nem korlátozható – a megyénkbeli önkormányzatok legutóbbi képviselõ-testületi ülésükön hatályon kívül is helyezték a helyi állattartó-rendeleteiket.

 

Ovisok szõlõfürtös napja Földesen
Földes – Az õszt köszöntötte szüleik társaságában Földes százötven óvodása pénteken. A tizenötödik alkalommal megrendezett Szõlõfürtös Napon igazi szüreti idõjárás és hangulat várta az õszt köszöntõ gyerekeket.

 

 

Tegnap délelõtt egy 70 éves derecskei férfit keresett fel két fiatalember azzal az indokkal, hogy fiának tartoznak és azt szeretnék megadni.

Halálos baleset Földesen2012-09-28 19:18:03

Halálos baleset történt ma 17 óra 45 perc körüli idõben Földes területén a 42-es számú fõút átvezetõ szakaszán. Egy személygépkocsi és tehergépkocsi ütközött a fõút és az Ady Endre utca keresztezõdésében. A személygépkocsiban hárman tartózkodtak, közülük az egyik személy életét vesztette, más sérültekrõl egyelõre nincs adatunk. A baleseti helyszínelés ideje alatt a fõút forgalmát elterelik.

A hírre kattintva tekintheti meg részleteket!

Újabb nagyobb banknál érhetõek el a új kamattámogatott hitelek. Az FHB, OTP és K&H bankokkal szemben az Unicredit csak használt lakás vásárlására kínálja kedvezményes hitelét, melynek költségei az elsõ évben 8,95-9,41 százalék kamatperiódustól függõen.

A hajdú-bihari hulladék útja
Hajdú-Bihar – A folyamatos fejlõdés és a fokozódó termelés által kibocsátott nagy mennyiségû hulladék egyre inkább középpontba helyezi a szelektív gyûjtést, az újrafeldolgozást és a környezetvédelmet.

Január 1-jétõl új gáztarifarendszert vezetnek be az egyetemes szolgáltatásban. Az évente 3000 köbméternél több gázt fogyasztók számára kialakítandó külön díjsávval sok társasház többet fog fizetni az eddiginél - értesült a Magyar Nemzet.

Íjászverseny Bakonszegen2012-09-27 13:07:52

Civil kezdeményezésre 2012. szeptember 22-én Bakonszegen elsõ alkalommal tradicionális íjászverseny került megrendezésre Vitéz Kádár István emlékére.

A "Fórum az alapvetõ élelmiszerek áfájának csökkentéséért" az Ernst & Young (E&Y) tanulmánya alapján azt javasolja, hogy az alapvetõ élelmiszerek áfáját csökkentsék 10 százalék alá; javaslatukat futárral juttatták el a miniszterelnöknek, s az érintett tárcák, valamint parlamenti bizottságok vezetõi is megkapták.

Hamis diákmatricák – Kitolt utazási kedvezmények vagy 3 év börtön?
Egy érvényes diákigazolvány rengeteg kedvezményhez juttathatja tulajdonosát. Ezekrõl a kedvezményekrõl az egyetem elvégzése után sem szívesen mondanak le és megtartásukért szinte bármire képesek. A kockázatok ellenére jó páran választják az illegális matricákat, akár több tízezret spórolva az utazási költségeken. Bár a lebukási kockázat kicsi, mégis komoly következményeket vonhat maga után

Egy zürichi általános iskolai tanár öt perc alatt keresi meg budapesti kollégája órabérét. A svájci UBS Bank a világ 58 országának 72 városában elérhetõ átlagkereseteket vetette össze. A budapesti bérek még Közép-Európában is kevésnek tûnnek.

Adj vért, adj esélyt!2012-09-26 11:39:37

A Magyar Vöröskereszt Berettyújfalui Területi Szervezete véradást szervez 2012. szeptember 26- án szerdán 10:30 órától 13.30 óráig Derecskén a Jóléti Szolgálatnál! Sok szeretettel várunk minden kedves régi és leendõ véradót, segíteni akarót! Gyere el és ments meg 3 életet!

 

Jövõre területi, a kistérségeket nyugdíjazó járások alapján kiosztott, 168 különféle régiót jelölõ rendszám kerülhet bevezetésre.

 

Idén harmadik alkalommal adták a fõvárosban, a Duna Palotában a tragikusan fiatalon elhunyt európai parlamenti képviselõrõl, Pálfi Istvánról elnevezett emlékérmet, melyet Danuta Hübner, az Európai Parlament regionális fejlesztési bizottságának elnöke kapott.

A huszonharmadiai dátum többször elõfordul Berettyóújfalu történetében. Május 23. a város napja, augusztus 23. Simonyi óbester, míg szeptember 23. Kádár vitéz halálának a napja. Utóbbiak kapcsán emlékezett a város szeptember 21-én, koszorúzással egybekötött ünnepségeken.

Szerdán a lányok a DVSC, a fiúk a Szeged II. csapatát fogadják az Országos Serdülõ Bajnokságban.

Hitel Ennyit ért a végtörlesztés 2012. szeptember 25., kedd 10:32 MTI A végtörlesztés érdemben nem növelte a lakás-takarékpénztári szerzõdések számát, a megkérdezett két pénztár az árfolyamgáttól vár élénkülést, de csak 2013-tól.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság folytatólagosan elkövetett rablás, testi sértés és más bûncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást két fiatalkorú fiúval szemben.

 

Nem változnak a távhõárak októbertõl - illusztráció
Budapest, 2012. szeptember 24., hétfõ (MTI) – Nem változnak a távhõárak október 1-jétõl; a Magyar Energia Hivatal (MEH) árképzési javaslatának feldolgozása és értékelése folyamatban van – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklõdésére.

 

A mai napon ünnepelte Berettyóújfaluban a Széchenyi István Tagiskola fennállásának 50. évfordulóját, melyet az iskola nyugdíjas pedagógusai is megtiszteltek jelenlétükkel.

10 forinttal csökken a benzin, 6 forinttal a gázolaj ára szerdától.

Segélyezési plafon jöhet2012-09-25 09:11:04

Felsõ határt vezethetnek be az egy fõnek havonta kifizethetõ szociális támogatásoknál - írja a Magyar Nemzet. Az ötlet a múlt heti kormányülésen vetõdött fel, de az nem világos, hogy a javaslat konkrétan szerepel-e a kormány IMF-nek küldött válaszlevelében.

« Előző 1 ... 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 « 1069. oldal » 1070 1071 1072 1073 1074 1075  ... 1201 Következő »