2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Szülõvárosában nyílt kiállítása az erdélyi alkotónak, Cs. Erdõs Tibornak.

A Moldovai Vámszolgálati Múzeum gyûjteményébõl nyílt kiállítás március 21-én a Móricz Pál Helytörténeti Gyûjteményben, közel két hónapig tekinthetõ meg.

Rajzok a hadszíntérrõl2014-03-25 20:09:01

„Emlékképek Afganisztánról” címmel nyílt kiállítás a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzõbázison, mely egy civil szemével mutatja be az afganisztáni missziót.

Szürke gém volt a modell2014-03-24 18:59:57

Hat településrõl 73 gyerek jelentkezett arra a körzeti grafikaversenyre, amit a csökmõi Faluház és Könyvtár immár tizenegyedik alkalommal hirdetett meg.

Karacs Ferenc és Gyõrfi Lajos két évszázadnyi különbséggel koruk egyaránt elismert emberei.

Kiállítással ünnepelte eddigi sikereit az ebesi Piros Rózsa Népdalkör; a csapat a tárlat megnyitóján, pénteken fel is lépett.

Karácsonyra készülve2013-12-11 11:48:44

Adventi kézmûves kiállítás nyílt a derecskei mûvelõdési központban gyerekek által készített darabokból.

„Pecsétek a Hajdúság történetébõl” – válogatás a Hajdúkerület és Hajdú Vármegye közösségi jelképeibõl – ezzel a címmel nyílt kiállítás a megye napja tiszteletére szerdán Hajdúszoboszlón, a Kovács Máté Városi Mûvelõdési Központban.

A magyar nyelv napján a település mûvelõdési házában rendezett bensõséges ünnepséggel emlékeztek a 110 éve született Szûcs Sándorra.

November 18-ig tekinthetõ meg Földesen Berde Sándor fotográfus kiállítása.

Európában elsõként Magyarországon rendezik meg a szilícium-völgyi Singularity Egyetem globális technológiai fórumát a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Családbarát szülészet2013-10-26 18:36:54

Családszobát és kitüntetéseket adtak át a szülészet és nõgyógyászati osztály születésnapján.

Számot adnak Újfaluban2013-10-12 12:41:32

Félszáznál is több kiállító a Bihari Számadó Napokon.

A Jézus szíve búcsún emlékeztek meg a volt katolikus iskola „80 éves múltjáról”. A katolikus iskola 1933-ban nyílt meg, ha mûködne, most lenne 80 éves. A Jézus szíve templom megtelt a hívõkkel, ahol Dr. Dénes Zoltán plébános kanonok szentmisét tartott.

Abasártól Zsámbékig 187 vidéki és 106 fõvárosi kulturális intézmény összesen 350 helyszínen várja különleges programokkal a 11. Múzeumok éjszakájának látogatóit június 22-én.

Vadászati kiállítás Földesen
Földes – A vadász valóságos testi közelségben él a természettel, a fûvel: a fák, a szellõ, a napsugár, a vihar, a sáros mezõ, és minden élõlény benne van a vadász egész lelkében -vallotta egykor Móricz Zsigmond, akinek gondolatai életre keltek a helyi vadászok trófeáiból és a DAEC preparátumaiból rendezett vadász kiállításon.

 

Holló László képeibõl nyílt kiállítás az Újirázi plébánián, ahol megjelentek Komádiból Tóth Ferenc polgármester és felesége Tóthné Dr. Diószegi Annamária, Hidvégi László alpolgármester, Balogh Sándor református lelkész, önkormányzati képviselõk, Gulyás János a Keresztény Értelmiség Szövetségének tagja és családja, Furák Károly Újiráz polgármestere, Dr. Dénes Zoltán plébános, kanonok, Várfi András Gyomaendrõd polgármestere, Dr. Szonda István a Gyomaendrõdi Tájház és Helytörténeti Múzeum vezetõje, Dr. Ujváry Zoltán emeritus, Dr. Bartha Elek tanszékvezetõ, egyetemi tanár a Debreceni Egyetem Néprajzi Tanszékérõl. Valamint ott voltak a helyi, a környezõ települések katolikus, református egyház tagjai és a mûvészet iránt érdeklõdõk is.

 

 

A 20 éves Bihari Népmûvészeti Egyesület kiállítást rendezett a tagok kézmûves alkotásaiból január 23-án, Nagyváradon a Tibor Ernõ Galériában.

 

A  Kisebbségek Napján - 2012.december 18- án -  a Nagyrábéi Mûvelõdési Házban Kocsis Csaba nyitotta meg Gombos Ferenc fotómûvész kiállitását.

A falu egykori, közismert gyógyszerész családjának állított emléket a Csökmõi Mozaik Egyesület. Az emléktábla avatás 2012. szeptember 22-én volt a gyógyszertár elõtt.

Berettyóújfalu – Élj Egészségesen elnevezésû gyermekrajzpályázaton benyújtott alkotásokból, nyílt kiállítás kedden a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központban.

 

Expresszivitás és a Magyar Alföld Holló László és Bozsó János festészetében
A XX. század mûvészeti irányzatai közül az expresszionizmus az egyik legösszetettebb vonulat. Az alkotó a valóság spontán elfogadásán túl hangsúlyozottan szenvedélyes egyéni kifejezésmóddal fogalmazza meg mondanivalóját.

 

 

Derecske – Fõzõversennyel, gyermekprogramokkal, térképkiállítással, huszárfelvonulással, majd este Esztergályos Cecília szórakoztató mûsorával, valamint a PG Csoport fõtéri koncertjével ünnepelték a város napját a derecskeiek szombaton.

XV. Bihar-Bihor Expo2012-04-20 13:11:51

XV. Bihar-Bihor Expo2012-04-19 11:38:06

« Előző « 2. oldal »  Következő »