2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

Szüreti felvonulások Pocsajban
Pocsaj – Október elsõ hétvégéjét a pocsajiak szüreti felvonulással ünnepelték: pénteken az óvodások, szombaton a néptáncosok felvonulását láthatták a falu lakói.

A falu egykori, közismert gyógyszerész családjának állított emléket a Csökmõi Mozaik Egyesület. Az emléktábla avatás 2012. szeptember 22-én volt a gyógyszertár elõtt.

 

Ünnepség Apáti testvértelepülésén Réven
Körösszegapáti, Rév – A Révi Református Egyház és a Pro Rév Egyesület hetedik alkalommal szervezte meg a településrõl elszármazottak találkozóját.

 

700 ember állhat a gátakra Hajdú-Bihar megyében
Hajdú-Bihar – A hivatásos katasztrófavédelem 700 önkéntese tett esküt megyeszerte szombaton délelõtt

 


Körösszegapáti – Tizenhat lány és fiú Kormányné Virányi Ilona tanárnõ osztályfõnök és Vad Erzsébet igazgató vezetésével járta be az iskola osztálytermeit, hogy még egyszer búcsút vegyenek a most feldíszített helyiségektõl. Az iskola tanulói sorfalat álltak és ezzel is ünnepélyesebbé tették ezt a napot a búcsúzó diákok számára.

 

 

 


Körösszakál (HBN-Vmirjáncki József) – Gyõri Zoltán iskolaigazgató és Monok Sándor osztályfõnök vezetésével gyülekeztek immár utoljára az osztálytermükben az általános iskolát végzett nyolcadik osztályos tanulók. Beültek a helyükre, ahol évekig dolgoztak. Mögöttük felsorakoztak a szülõk is, akik szebbnél szebb virágcsokrokkal és ajándékokkal jelentek meg az osztályteremben.

Kaba – Április 27-én adták át a Kabai Önkéntes Tûzoltó Egyesület felújított épületét, amelyen Szilágyi Attila a Kabai Önkéntes Tûzoltó Egyesület elnöke, Szegi Emma Kaba polgármestere és Bodó Sándor országgyûlési képviselõ mondott ünnepélyes beszédet.

Jókedvûen, humorérzékét is megcsillantva fogadta az önkormányzat köszöntését Váradi Imréné, aki április 17-én ünnepelte 100. születésnapját.


Körösszegapáti – Ünnepi öltözetben érkeztek, fõleg bihari rendszámú gépkocsikkal Körösszegapátiba a Polgármesteri hivatal elé azokat, akiket állampolgársági eskütételre invitáltak a településre.

Komádiban is betlehemeztek2011-12-12 11:10:14


Komádi – A város fõterén a harmadik gyertyát jelképezõ adventi fény az óriási koszorún. A mûsor csodálatos volt. Nagyon sok ünnepelni vágyó, karácsonyra készülõ városlakó gyûlt össze a templom elõtti téren.

Templombúcsú Pocsajban2011-10-31 10:55:59

Pocsaj – Templombúcsún vettek részt a pocsajiak, elszármazottak október 30-án, vasárnap a görögkatolikus templomban.

 

Szüretelõ ovisok Pocsajban2011-10-10 11:08:39


Pocsaj - Szüreti felvonuló óvodások, iskolások járták Pocsaj utcáit október 7-én, szekerezéssel egybekötve.

 
Az idén szeptembertõl induló  "Faluház mindenkinek!" címû programsorozat elsõ rendezvénye zajlott a csökmõi Faluházban szeptember 16-án délután. Nyáron, a templom felújítását végzõ munkások idõkapszulákat találtak a templom gombjában, amit 84 évvel ezelõtt helyeztek oda falubeli emberek. A régi pénzeket, iratokat, leveleket, újságokat az önkormányzat archiválta, majd július 19-én ünnepélyesen visszahelyezték, kiegészítve jelenkori adatokkal, újságokkal, fotókkal. Az idõkapszulák felnyitásáról és visszahelyezésérõl készült amatõr videofelvételt a Faluház munkatársai a színház terem mozivásznára vetítették ki a megjelent ötven fõnyi közönségnek.
Öregek Napja Mezõsason2011-04-21 13:23:48

Mezõsas - 2011. április 9-én tartották a településen az öregek napi ünnepséget, ahol a község szépkorú lakosságát köszöntették.

Ünnepeltek Csökmõn is2011-03-16 11:02:46

A Nemzeti Ünnep alkalmából községi megemlékezés zajlott - több más településhez hasonlóan - Csökmõn is.

Az év utolsó tanítási napja a már hagyományos karácsonyi ünnepséggel zárult a körösszegapáti általános iskolában.

A szépkorúak napja volt2010-11-04 10:08:45

Októberben országszerte az idõseket ünnepelték. Nem volt ez másképp a hajdú-bihari településen, Bakonszegen sem, ahol is a helyi idõsek klubjának szervezésében tartották meg idén is a „szépkorúak” ünnepségét.

Október a nyugdíjasok világhónapja volt. Ennek alkalmából a hajdú-bihari településen, Sápon is nagy figyelmet szenteltek az idõs embereknek.

Ismét Újiráz került dél-bihar központjába egy hétvégére. A környékbõl ugyanis idõsek, fiatalok egyaránt ellátogattak az október 9-én megrendezett megemlékezésre, falunapra, majd másnap a híres irázi búcsúba.

Sóvám napok Réven2010-06-09 08:51:30

A Magyarország-Románia Határon átnyúló Együttmûködési Program keretében a következõ közös rendezvényt a Bihor megyei Réven tartották.

Biharkeresztesen is megemlékeznek március 15-én az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról.

Verõfényes napsütésben több száz érdeklõdõ részvételével átadták komádi város új díszterét szombaton.

A halottakra emlékeztek2008-11-02 08:58:18

A két világháborúban elhunytakra emlékeztek Csökmõn, illetve mindazokra, akik az idén távoztak az élõk sorából. A községi halottak napi megemlékezés évek óta szokás a településen.

« Előző « 2. oldal »