2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 

Hajdú-Bihar - Szerdára virradóra megérkezett megyénkbe az égi „áldás”. A csapadék eloszlása változatos képet mutat, a megye északi részén kevesebb, a délin több – 20 mm körüli – esõ esett.


Igazi fesztiválhangulat uralkodott a hajdúszoboszlói Bíbor Horse Lovasklub pályáján, ahol a pirkadattól napestig tartó rendezvényen közel félszáz csikós ejtette ámulatba a látogatókat és hozta a frászt a rendezõkre.

Immár harmadik alkalommal magyarul is jól beszélõ román rendõrök látnak el szolgálatot a város és a gyógyfürdõ területén, hogy a Hajdúszoboszlói Rendõrkapitányság munkatársaival közösen szavatolják a nyári idegenforgalmi szezonban legnagyobb számban idelátogató román polgárok biztonságát.

Strandidõ Hajdúszoboszlón2010-08-03 09:30:02

Remek idõjárás köszöntött be a hétvégére, Hajdúszoboszlón ki is lehetett volna így tenni a megtelt táblát. Nézze meg a képeket és a videót!

Azt hiszem, manapság többször lehet hallani a vidéki lét hátrányairól, mint az elõnyeirõl. A tõsgyökeres budapestiek például meg vannak gyõzõdve róla, hogy a kis településen élõket sajnálni kell, mert ott olyan rossz az élet.

Lakossági információink szerint földrengést észleltek Szeghalmon és Csökmõn, július 30-án (pénteken) reggel fél öt tájban.

Esküvõ Apátiban2010-08-02 12:26:14

Ritkaság számba menõ esemény volt a településen. Polgári, majd templomi esküvõt tartottak. 2009-ben a településre érkezett fiatal Csizmadia Tibor református lelkész vezette oltár elé Bodnár Beátát, aki ebben az évben végezte el Debrecenben a tanítóképzõ fõiskolát.

A mai napon rendezték Bárándon a Magyar Kupa megyei selejtezõjének döntõjét és bronzmérkõzését.

Tizenöt kortárs mûvész 53 remekbeszabott grafikájával zárult idén a megyében egyedülálló grafikai mûvésztelep. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

Újabb név jelent meg a polgármesteri székért indulók között Berettyóújfaluban.

Kórházba szállították annak a lengyel rendszámú autónak a vezetõjét, aki egy román rendszámú kamionnal ütközött össze pénteken délután a 47-es fõúton, Berettyóújfalu belterületén, a Honvéd utcán.

Nyolcadik alkalommal, hagyományszerûen rendezik meg Pocsajban a falunapot augusztus 7-én szombaton.

Hajdúszoboszló is a Hortobágyi Tájegység része, régi pásztorhagyományokkal. Köztudott, hogy a pásztorhierarchia csúcsán a csikósok állnak, kikre lovas tudásuk, ügyességük, megjelenésük miatt mindenki felnéz.

Az Európai kisváros-kép kialakítása Komádiban, ÉAOP-5.1.1/E-09-2009-2007 pályázat nyitórendezvénye zajlott július 20-án a bihari településen, ahol a polgármester és a kivitelezõ cég képviselõje tájékoztatta a lakosságot. A jobb megértést térképes és kivetített látványterv is segítette.

Az ötvenhárom évvel ezelõtt végzett diákok találkoztak Szegeden.

Hétfõn gyakran lesz erõsen felhõs, helyenként borult az ég. Eleinte keleten, majd a középsõ és nyugati tájakon is felszakadozik a felhõzet és várható pár óra napsütés. Többfelé fordul elõ ismétlõdõ esõ, zápor, késõ délután keleten esetleg zivatar is lehet.
Romániai cserelátogatás2010-07-26 11:26:07

Idén is eleget tettek a meghívásnak és öt napra ellátogattak a román testvértelepülésrõl, Tomestirõl érkezõ gyerekek és pedagógusaik Pocsajba.

Az esõs május és június lesújtotta a strandok üzemeltetõit. Szoboszlón ez jó alkalom volt arra, hogy kipróbálják, mennyire kelendõ az év elején átadott wellnes fürdõ, amit Aqua Palace névre kereszteltek.

Több száz mazsorettes táncolt nemrégiben a világhírû fürdõvárosban.

Éneklõ gitár Derecskén2010-07-26 10:43:18

A képzõmûvészet és irodalom után a zenének is teret ad az Oázis Ifjúsági Ház és Mozi mûvészeti galériája. Bene Viktória tudósítása.

Ártatlanul vádolva2010-07-26 10:30:24

Ártatlanul vádolják a biharkeresztesi gyilkosnak nevezett embert

Egy ember a helyszínen meghalt, kilencen pedig megsérültek abban a balesetben, amely hétfõn reggel történt a 42-es fõút, Berettyóújfalu és Földes közötti szakaszán, ahol két mikrobusz, és egy autóbusz karambolozott.

Ha minden a tervek szerint alakul, már õszre megszépülhet az alsó városközpont Komádiban. Az Európai kisváros-kép kialakítása Komádiban, ÉAOP-5.1.1/E-09-2009-2007 pályázat nyitórendezvénye zajlott július 20-án délután, ahol a polgármester és a kivitelezõ cég képviselõje tájékoztatta a lakosságot. A jobb megértést térképes és kivetített látványterv is segítette.

A szúnyoghálót kivágva jutott be egy hajdúszoboszlói lakásba 2010. július 9-re virradó éjszaka az a két férfi, akiket a helyszín közelében fogtak el a Hajdúszoboszlói Rendõrkapitányság járõrei. A két gyanúsítottat a bíróság azóta már elõzetes letartóztatásba helyezte.

Elfogták Budapesten azt a férfit, akit egy biharkeresztesi idõs asszony meggyilkolásával gyanúsít a rendõrség - értesült a Független Hírügynökség pénteken.

« Előző 1 ... 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 « 1162. oldal » 1163 1164 1165 1166 1167 1168  ... 1201 Következő »