2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

Háromhelyszínes idegenforgalom Hajdú-Bihar megyében
Hajdú-Bihar – Egy a napokban a Magyar Turizmus Zrt. által kiadott, a Központi Statisztikai Hivatalban készített lista szerint Budapest és Hévíz után Hajdúszoboszló a harmadik a Magyarországon tavaly eltöltött vendégéjszakák tekintetében. Annak ellenére is, hogy a 719 ezres szám 7,7 százalékos visszaesést jelent 2010-hez képest. A kimutatásból az is kiderült, hogy 20 várost figyelembe véve Debrecen 12. Gyõr után, de 2 hellyel megelõzve Szegedet és 4-el Pécset. Ebben a listában nem szerepel Hortobágy, hiszen nem ott éjszakáznak a vendégek, de tudjuk, kedvelt célpont.

700 ember állhat a gátakra Hajdú-Bihar megyében
Hajdú-Bihar – A hivatásos katasztrófavédelem 700 önkéntese tett esküt megyeszerte szombaton délelõtt

A katasztrófák elleni védekezés teljes rendszerét megújító folyamat keretében 2012. január 1-jén megalakult az egységes állami katasztrófavédelmi szervezet. Az új katasztrófavédelmi törvény alapján a polgári védelmi szervezetekbe beosztott állampolgárok polgári védelmi eskütételi ünnepségére kerül sor 2012. augusztus 11-én Hajdú-Bihar megye 4 helyszínén.


Hajdú-Bihar - Van hely, ahol a közmunka nélkül szinte minden munkaképes felnõtt állástalan lenne.


Debrecen – Nézze meg mely vállalkozások állnak csõdeljárás alatt Hajdú-Bihar megyében!

Ingatlanpiac: valami van2012-07-15 20:39:34

Hajdú-Bihar – Noha Debrecen (az ország második legnagyobb városaként) az elmúlt évtizedekben szinte folyamatosan növekvõ lélekszámmal büszkélkedhetett, az ingatlan-beruházók most a hajdú-bihari megyeszékhelyen is inkább kivárnak – tájékoztatta a Naplót Geréb László, az OTP Ingatlanpont hálózat megyénkért is felelõs régióvezetõje.


Debrecen. A kulturális szövetség tagtelepülései mutatkoznak be azon a fesztiválon, melyet a Városok, Falvak Szövetsége Kulturális Régió Egyesület pénteken(ma) és szombaton rendez meg Debrecenben a Kossuth téren.


Debrecen - A kollégistákra is fokozottan érdemes odafigyelni a kábítószerek tekintetében.


Debrecen – A gazdasági válság elhúzódására tekintettel már két évvel ezelõtt új feltételrendszerû bérlakáspályázatot dolgozott ki a debreceni önkormányzat.


Nézze meg, hogy mely vállalkozások vannak felszámolás alatt Hajdú-Bihar megyében


Hajdúnánás – A Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség elnöksége június 9-én szombaton tartotta meg a XX. Megyei Polgárõr Napját a hajdúnánási Sportpályán.

Megye II-es eredmények2012-05-29 07:39:07

 


Tekintse meg portálunkon hogyan alakultak a mérkõzések.

 

 

Alig egy hete jelentette be fõbb programjait Kelet-Magyarország egyik legnagyobb fesztiválja a Campus Fesztivál, máris újabb nemzetközi sztár érkezésének örülhetünk. Debrecenbe jön az Apocalyptica is!


A kosaras idény NB I A-s része a Factum Sport Debrecen számára a megszerzett 10. hellyel befejezõdött, ám az utánpótlása még javában dolgozik, mivel május végén érdekelt az országos nagydöntõben, ami az U23-as korosztályt érinti.

Hajdú-Bihar megyében élõ nyugdíjasok szavalóversenye legutóbb Debrecenben a Kossuth utcai Mûvelõdési Központban került megrendezésre.


Debrecen – “A fene bánná, hogy néhány ezer forinttal drágul a mûszaki vizsga, ha csak ez terhelné pluszban az autósok pénztárcáját. Csakhogy a benzinkútnál már jó ideje 450 forint körüli áron mérik a benzint, a szervizben hatezer forintos óradíj alatt a franciakulcsot se nagyon emelik fel a szerelõk, a kötelezõvé tett gyerekülés és telefon-kihangosító szett is egy vagyonba kerül, és akkor még nem beszéltem a 400 forintos óránkénti parkolási díjról, ami a fõvárosi ötödik kerületivel vetekszik” – válaszolta érdeklõdésünkre János, miközben már a sokadik 200-as érmét nyelette el a Dósa Nádor téri parkolóautomatával. Ügyintézni indult…


Debrecen - Hasznos tudnivalók a 2011. évrõl benyújtandó személyi jövedelemadó bevalláshoz.


Futsal - Kikapott az MK-gyõztes Berettyóújfalu, a DEAC Armada magabiztos gyõzelmet aratott.


Megye I-es és Megye II-es eredmények.

Berettyóújfalu – A Jehova tanui kongresszust szerveztek a berettyóújfalui Pálfi István Rendezvénycsarnokban szombaton.


Hajdú-Bihar – Nézze meg e heti Hajdú-Bihar megyei csõdértesítõnket!


Futsal – Helyreteheti a DEAC Armada elleni fiaskót az MVFC Berettyóújfalu hétfõn; este fél nyolckor hazai pályán, a Pálfi István Rendezvénycsarnokban szerepel a bihari együttes, vendége pedig a MAFC BME Docler Akadémia lesz.


Debrecen – A Berettyóújfalu Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást folytat fk.Lakatos Dávid Szilveszter, 14 éves intézeti nevelt eltûnése ügyében, aki 2011. november 14-én Debrecen, Tégláskert u. 68. szám alatti otthonból engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, azóta tartózkodási helye ismeretlen és életjelt magáról nem adott.

 

 

Komádiban is betlehemeztek2011-12-12 11:10:14


Komádi – A város fõterén a harmadik gyertyát jelképezõ adventi fény az óriási koszorún. A mûsor csodálatos volt. Nagyon sok ünnepelni vágyó, karácsonyra készülõ városlakó gyûlt össze a templom elõtti téren.

Debrecenben a Líra Könyvesboltban került sor a Holnap Magazin kiadó által kiadott Szél szárnyán c. antológia könyvbemutatójára, melynek „fõvédnöke” Kun J Judit szerkesztõ volt. A kötetben több hajdú-bihari szerzõ – többek között komádiak – írásai is megtalálhatók.

« Előző 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 « 18. oldal » 19 20 21 22 23  Következő »