2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Ünnep elõtt kiemelten ellenõrzik a szezonális termékeket.

Tizenötötödik gyermekét hozta világra egy asszony a debreceni szülészeti klinikán: a szakirodalomban is példanélküli módon minden kisbabája császármetszéssel született – közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

Sokan csúsztak árokba2014-01-25 20:00:59

A havazás miatt nehezen járhatóvá és csúszóssá vált utakon egymást érték a kisebb balesetek szombaton Hajdú-Biharban. Súlyos baleset szerencsére nem történt. Sok autós viszont segített az elakadt másiknak – közölte a megyei katasztrófavédelem helyettes szóvivõje.

Szerdán újra kinyit Debrecenben a napokban bezárt anyatejgyûjtõ állomás - jelentette be Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) polgármester.


Idén is megtartották a hírhedt illegális autósversenyt Debrenceben – írta a Dehir.hu. A helyi lap szerint ez már hároméves hagyomány a hajdúsági városban, amit mindig december 26-án éjjel, az Auchan bevásárlóközpont elõtti körforgalomban tartanak meg.

Már otthonában cseperedik az a baba, akit fogantatásának 27-dik hetében, agyhalottként 3 hónapig kórházban kezelt édesanyja méhébõl császármetszéssel segítettek napvilágra 2013 nyarán. Az édesanya szervdonorként 4 ember életét is megmentette.

Megkezdõdik a debreceni Kápolnási utcai és a nagyváradi Zion zsinagóga felújítása a két hitközség és a városi önkormányzatok közös pályázatán nyert 1,41 millió euróból.

Ünnepre gyülekezett Debrecenben a település református közösségének egy része. Október 11.-én a Nagytemplomban ünnepélyes keretek között szentelték fel több társával együtt Csizmadia Tibor tiszteletest az apáti református gyülekezet lelkipásztorát.

Az ország legjelentõsebb repülõtéri logisztikai fejlesztése zajlik a debreceni repülõtéren - jelentette ki Kósa Lajos, a város fideszes polgármestere csütörtökön, amikor újabb 333 millió forintos infrastruktúra-beruházást adott át.

Hat tûzesethez és két mûszaki mentéshez hívták a katasztrófavédelem ügyeleteseit szombaton: négy esetben, kisebb kiterjedésben avar égett megyénkben, Debrecenben egy szeméttároló, valamint egy derecskei lakóházban párna gyulladt ki.

A szabályos közlekedés, a KRESZ alapjait ezentúl játék közben sajátíthatják el a Körtefa utcai, Mesekert Óvodába járó gyerekek.

Lopott kerékpárt és kábítószer gyanús növényi származékot találtak a rendõrök
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság munkatársai az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el, 2 fõt az ellenük érvényben lévõ körözés miatt, 5 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten. Az egyenruhások 24 személyt állítottak elõ, közülük 4 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.
Nadrágszíjjal és késsel támadtak – Rendõrségi hírek Hajdú-Biharból
Hajdú-Bihar –  A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság munkatársai az elmúlt 24 órában 13 személyt állítottak elõ és 2 személyt fogtak el, akiket bûncselekmény elkövetésén értek tetten. Megyénk közútjain a rendõrök 2 könnyû és 2 súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.
Budapest, 2013. július 16., kedd (MTI) – A tankönyvek központi terjesztését lebonyolító Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) több kafetéria-szolgáltatóval is megállapodott, így a béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalványt is fel lehet használni a tankönyvek kifizetésére – tájékoztatta a könyvtárellátó kedden az MTI-t. A fizetési határidõ – a köznevelési államtitkárság kérésére – július 31-rõl augusztus 15-re módosult.

 

 

Iráni és afgán határsértõket fogtak – Rendõrségi hírek Hajdú-Biharból
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 9 személyt fogtak el, 2 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten a rendõrök, 2 fõt az ellenük érvényben lévõ körözés miatt vontak intézkedés alá.
Kánikulai hetünk lesz2013-07-08 09:47:37

Hajdú-Bihar – Ha nem is legvadabb arcával, de vendégünk marad a kánikula végig a héten. Néhány fokos enyhülésre csak a hétvégén van kilátás – derül ki az EWS elõrejelzésébõl

 

Tud-e 2300 kilométert menni egy kamionos egy nap alatt, és kiderül-e a krikszkrakszos jegyrõl, hogy fizetett-e útdíjat? Az autópálya-kezelõ szerint minden rendben mûködik, de a fuvarosok cifra meglepetésekkel találkoztak a tesztelésen át sem esett rendszer indulása után három nappal.

Tisztázódott a szeméthelyzet

 

Debrecen-Berettyóújfalu – Negyven település hulladékának elszállítása volt kétséges.
Az elkerülõ „vonzza” inkább a forgalmat
Hajdú-Bihar – Hosszú ideig vártak a debreceniek a 4-es fõút várost elkerülõ második szakaszának a megépítésére, ám a szerkesztõségünkbe eljuttatott észrevételekbõl kiderül, nem teljesen felhõtlen a boldogságuk.

Úgy hozta az élet, hogy visszahívtak abba az iskolába, ahol tizenkét éve az újságírás mesterségét tanultam. Persze már nem hallgatónak, hanem tanárnak. Az idén végzett hallgatók közül néhányan komolyan gondolják az írást. Nekik szeretnék segíteni, megjelenési lehetõséget adni.

Elsõként TERDIK TÜNDE írását közöljük:

Debrecen, 2013. május 4., szombat (MTI) – Csatornázás közben gázvezetéket sértett meg egy munkagép szombat reggel Püspökladányban, a szivárgás miatt lezárták a környéket és hat lakásból 13 embert kiköltöztettek – mondta a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivõje az MTI-nek.

 

Illusztráció-HBN Archív
Debrecen – Május 6-án, azaz a jövõ hétfõn kezdik meg Debrecen közterületein a fûkaszálást. Csaknem harminc közmunkás dolgozhat majd a gyepek rendbetételén.

Illusztráció
Debrecen – Már második alkalommal rendezi meg a „józanság napját” a Forrás Lelki Segítõk Egyesülete a Debreceni Kábítószer Egyeztetõ Fórum segítségével.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén 2013. április 11-én 4 személyt fogtak el, 22 személyt állítottak elõ a rendõrök, közülük 3 fõt bûncselekmény elkövetésnek gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt.

 

Hol az aszály, hol a belvíz
Debrecen - Az elmúlt évben nyolcvan százalékos kárenyhítésben részesültek a magyar gazdálkodók.

« Előző 1 ... 10 11 12 13 14 15 « 16. oldal » 17 18 19 20 21 22  ... 23 Következő »